• MNE
  • ENG
15.Decembar.2017
Dr Ariel Cohen

You are here

Home / Dr Ariel Cohen

Dr Ariel Cohen

Dr Ariel Cohen je čuveni međunarodni stručnjak u oblasti energetske politike, sa posebnim fokusom na Rusiju/Evroaziju, Istočnu i Centralnu Evropu, kao i Bliski istok. Dr Cohen je takođe i stručnjak u oblasti tehnologije proizvodnje nafte i gasa, uključujući GTL i LNG. Direktor je Centra za energetiku, prirodne resurse i geopolitiku (CENRG) na Institutu za analizu globalne bezbjednosti (IAGS). CENRG se bavi vezama između energetike, geopolitike i bezbjednosti, kao i prirodnih bogatstava i razvoja.

Dr Cohen je takođe i direktor DOO Analiza međunarodnog tržišta(Vašington), konsalting firme za oblast energetike, prirodnih bogatstava, političkog rizika i javnih poslova. On ima bogato iskustvo u oblasti konsaltinga za američku i strane vlade, kompanije sa liste Fortune 500 i velike međunarodne pravne firme.

Do juna 2014. godine dr Cohen je bio viši saradnik-istraživač pri Heritage Fondaciji u Vašingtonu. On često svjedoči pred Kongresnim komitetima SAD-a i podnosi izvještaj o Bijeloj kući, Pentagonu i obavještajnoj zajednici.

Dr Cohen je objavio preko 700 članaka, 6 knjiga i monografija kao i 30 književnih članaka. Piše kako za međunarodne, tako i za američke medijske kuće, i redovan je gost u emisijama na CNN, NBC, CBS, FOX, CSPAN, BBC, Al Jazeera i drugim medijskim kućama. 

Date: 13 Dec 2015

.