• MNE
  • ENG
14.Decembar.2018
Pozdravna poruka - Dr Savo Kentera

You are here

Home / Pozdravna poruka - Dr Savo Kentera

Pozdravna poruka - Dr Savo Kentera

Uvaženi gosti,

 

Dobrodošli na sedmi To Be Secure Forum!

 

Kada se osvrnem na naš početak, moram da primijetim da Forum, iz godine u godinu, sve više dobija na značaju. Ove godine, taj značaj je možda dostigao svoj maksimum. Nakon što je Skupština usvojila zakon o pristupanju Crne Gore NATO, ostalo je da brojimo dane do zvaničnog NATO članstva. Ovo je istorijski trenutak za našu državu, a meni je čast što sam ne samo dio tog trenutka, već što sam i dao svoj aktivan doprinos. Sedmi Forum je savršena prilika za proslavljanje ogromnog napretka koji je Crna Gora ostvarila. Kada uzmemo sve u obzir, ovogodišnji To Be Secure Forum sa sobom nosi i teret i čast zbog činjenice da će se održati u najvažnijoj etapi crnogorskog puta ka NATO, odnosno u samoj fazi pristupanja.

 

Pod nazivom „Izazovi promjene politika i preusmjeravanja saveza“, na sedmom 2BS Forumu će pažnja biti usmjerena na neke od trenutno najaktuelnijih tema, kao što su odnosi SAD-NATO-Rusija i njihov uticaj na Crnu Goru i region, izazovi spoljne politike, kao i regionalna i globalna bezbjednosna pitanja. Zajedno sa brojnim izvanrednim stručnjacima iz naše države i iz inostranstva, nema sumnje da će ove teme podstaći konstruktivne i dinamične dijaloge.

 

Imajući u vidu gore pomenuto, nesumnjivo je da će ovogodišnji Forum biti od ključnog značaja – najvažniji, sa najaktivnijom publikom, okupiće najistaknutije govornike i podstaći najdinamičnije dijaloge. Zahvaljujem se svima koji uzimaju učešće na sedmom 2BS Forumu. Nadam se da ćete uživati u konstruktivnim diskusijama na našim panelima, kao i u boravku u Crnoj Gori.

Share This: