• MNE
  • ENG
23.Januar.2019
Predrag Bošković

You are here

Home / Predrag Bošković

Predrag Bošković

Ministar odbrane Crne Gore

 

Rođen je 12.03.1972. godine u Pljevljima. Osnovnu i srednju školu završio je u Podgorici. Godine 1996. diplomirao je na Ekonomskom fakultetu, Univerzitet Crne Gore. Godine 1991. magistrirao je na temu Ekonometrija i Politika na Ekonomskom fakultetu, u Beogradu.

Objavio je niz naučnih radova i publikacija i učestvovao u realizaciji značajnih razvojnih
projekata u Crnoj Gori.

Govori engleski.

Profesionalnu karijeru započeo je 1996. kao asistent na Ekonomskom fakultetu. Tokom svoje karijere obavljao je visoke funkcije, bio je poslanik Skupštine Crne Gore, zamjenik ministra vanjskih poslova Srbije i Crne Gore, ministar ekonomije, ministar rada i socijalnog staranja, ministar prosvjete u Vladi Crne Gore i predsjednik odbora direktora Rudnika uglja, Pljevljima.
Godine 2003. učestvovao je u Programu Vlade Sjedinjenih Američkih Država za međunarodne posjetioce (IPV).

Od 2006. godine na čelu je Ženskog rukometnog kluba. U periodu od 2011. do 2016. bio je predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore. U tom periodu, klub i reprezentacija koju je on vodio, ostvarili su najbolje rezultate u istoriji crnogorskog rukometa  ,uključujući srebrnu olimpijsku medalju. Njegova predanost i uspjeh u ovom sportu su međunarodno priznati. U novembru 2016. godine postao je potpredsjednik Evropske rukometne federacije.

Oženjen je.
 

Date: 10 May 2018